Hoofdinhoud

HOE VIND JE EINDELIJK JOUW UNIEKE GEUR

5 kooptips voor parfum die jou kunnen helpen eindelijk de ware te vinden.

Het is niet alleen het aantal parfums dat er bestaat dat het winkelen voor parfum ontmoedigend kan maken. Moet ik nu kiezen voor een Eau de Parfum of een Eau de Toilette? Zou een parfum dat heerlijk ruikt op een teststrip ook op mijn huid lekker ruiken? Welke parfumnoten zijn het beste voor welk seizoen? De wereld van de parfums zit vol subtiliteiten die het moeilijk maken om één "kenmerkende geur" te vinden voor iedereen, behalve voor de meest doorgewinterde geurfanaten. Om het proces gemakkelijker te maken, zijn hier vijf parfumtips van Lancôme die ervoor zorgen dat jouw volgende geur een perfecte match is.

TIP 1: JE NEUS WEET ALLES: KIES EEN PARFUMFAMILIE

Parfums kunnen worden onderverdeeld in "geurfamilies": bloemen, citrus, oosters, houtig, enz. (De meeste geuren behoren tot meer dan één van de bovengenoemde families.) Als je parfums gaat testen, let dan op welke van deze geurprofielen jou het meest aanspreken bij de eerste keer ruiken. Na verloop van tijd ontstaat er een patroon dat je kan helpen jouw zoektocht beter te oriënteren. Hier zijn enkele van de parfumfamilies waartoe de geuren van Lancôme behoren:

De bloemengeuren
Miracle Eau de Parfum: geurnoten van pioenroos, roos, fresia
Idôle Eau de Parfum: geurnoten van jasmijn, vier soorten rozen

De "floriental” geuren
La Vie Est Belle Eau de Parfum: noten van iris, vanille, patchouli

De fruitige "floriental” geuren
Trésor Eau de Parfum: noten van perzik, roos, sandelhout

De citrusgeuren
Ô de Lancôme Eau de Toilette: noten van citroen, kamperfoelie, sandelhout

TIP 2: VERGEET VLOEIPAPIERTJES. TEST GEUREN GEWOON OP JOUW HUID

Als je eenmaal één of twee geuren hebt uitgekozen, test ze dan op je huid in plaats van op een vloeipapiertje, om erachter te komen hoe je het juiste parfum kiest in combinatie met jouw lichaamsgeur. Tip: beslis nog niet onmiddellijk! Nadat je een parfum op jezelf hebt getest, geef je het ongeveer een half uur de tijd om te zien hoe het profiel zich op je huid ontwikkelt. (Net genoeg tijd om koffie te drinken of om een wandelingetje te maken.)

TIP 3: DRIE IS TRENDY: TEST NIET TE VEEL PARFUMS TEGELIJK

Als je niet zeker weet wat je aanspreekt, kun je het beste niet meer dan drie parfums tegelijk proberen. Na de drie parfums worden je zintuigen overweldigd en kun je minder goed geuren onderscheiden. (Een trucje van de parfumeurs: om je neus te helpen "resetten" tussen de tests door, snuif je in de holte van je elleboog.) En het is natuurlijk altijd een goed idee om advies te vragen aan de medewerkers. Het is hun job om vertrouwd te zijn met de meest uiteenlopende geuren, dus de kans is groot dat ze je kunnen helpen om je zoekopdracht te verfijnen. Ga naar je plaatselijke Lancôme-store om met de hulp van een expert een parfum te vinden waar je verliefd op wordt.

TIP 4: DE CONCENTRATIE TELT

Over het algemeen geldt dat de concentratie essentiële oliën in een parfum bepaalt hoe lang het parfum blijft hangen. Absolu de Parfum bevat de hoogste concentratie, gevolgd door Eau de Parfum, Eau de Toilette, en tenslotte Eau Fraîche.

TIP 5: KUN JE ER NIET EENTJE UITKIEZEN? KIES DAN GEWOON TWEE PARFUMS!

Kies twee geuren: één voor de lente en de zomer, en één voor de herfst en de winter. Bij warmere temperaturen kan je kiezen voor lichtere geuren, omdat de geur zich dan gemakkelijker door de lucht verspreidt. Bij koud weer, wanneer geuren wat aan kracht verliezen, werken kruidige, muskusachtige en oosterse parfums met hogere concentraties meestal het best..

Klaar om de zoektocht naar je eigen geur te beginnen? Shop de parfums van Lancôme hier.

SHOP DE SELECTIE

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring