Hoofdinhoud

WIJ GEVEN OM DE OMGEVING

De biodiversiteit van de aarde is kwetsbaar, kostbaar en onvervangbaar. Hier moeten we zorgvuldig mee omgaan.
Bij Lancôme zetten we ons in voor een duurzamere toekomst. Ons doel? Om in 2030 een positieve impact op de biodiversiteit te hebben.

DOOR DE NATUUR EN DE BIODIVERSITEIT TE BESCHERMEN

Lancôme draagt bij aan de bescherming van de biodiversiteit door de implementatie van regeneratieve landbouwpraktijken, waaronder duurzame inkoop en biologische teelt van rozen, verbeterde verpakkingen en formules om de impact van producten op het milieu te beperken, en door samen te werken met toonaangevende instellingen om de biodiversiteit op andere vlakken te behouden.

DOOR EEN POSITIEVE IMPACT TE HEBBEN

We beperken onze landvoetafdruk door duurzame en eerlijke teelt en inkoop van ingrediënten.
We maken gebruik van groene chemie en biotechnologie om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te beperken.

BESCHERMING VAN DE BIODIVERSITEIT IN CIJFERS

DOOR ONZE TEELMETHODE TE VERBETEREN

Op onze velden in Grasse en Valensole, in Zuid-Frankrijk, telen we op biologische en duurzame wijze rozen en andere plantensoorten. Ons landgoed in Grasse, waar endogene, wilde en uitgestorven plantensoorten opnieuw worden geïntroduceerd, is hard op weg om een verzamelplaats voor biodiversiteit te worden. Luister naar Emmanuelle Ravel, een van onze biologische rozenboeren, voor meer informatie over de rozenteelt in de regio.

DOOR INNOVATIES OM DUURZAME PRODUCTEN TE CREЁEREN

We ontwikkelen nieuwe verpakkingen om het gebruik van meer recyclebare materialen en circulaire oplossingen te bevorderen.

DOOR SAMEN TE WERKEN MET TOONAANGEVENDE INSTELLINGEN

Naast onze eigen inspanningen blijven we projecten ondersteunen die de biodiversiteit beschermen, met name zeldzame of bedreigde plantensoorten, door samen te werken met instellingen en experts over de hele wereld, waaronder het Nationaal Natuurhistorisch Museum van Frankrijk.
Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring