Hoofdinhoud

BEAUTY-PASPOORT − DE (REIS)GESCHIEDENIS VAN LANCÔME

Reizen staan garant voor verrassingen en inspiraties. En vormden ook de basis van iemands visie om aan een avontuur te beginnen dat 85 jaar later nog steeds bekend wereldwijd bekendstaat als Lancôme. Deze man was Armand Petitjean en hij begon Lancôme met een droom en een reis.


Ben je ook zo reislustig? Grijp dan je paspoort en maak samen met ons een reis door de tijd om te ontdekken hoe reizen een inspiratiebron was voor Lancôme. Vergeet vooral je instapkaart niet met alle benodigde informatie over jouw reis vanaf Lancôme’s thuisbasis in Parijs naar Happiness aan de horizon!


Je reist onder de naam Roos, het symbool van Lancôme dat Armand Petitjeans passie voor deze bloem en de tuin waarin hij ze groeide weerspiegelt. We vertrekken om 19.35 uur, hetzelfde tijdstip als het jaar waarin Lancôme werd opgericht. Toevallig is de vluchtdatum 30/05 ook de geboortedag van onze oprichter. Pink85, ons vluchtnummer, staat voor het 85-jarige bestaan van Lancôme en de officiële kleur van het merk: roze!

We vertrekken vanaf gate 5 ter ere van Lancôme's eerste vijf parfums. Na zijn bezoeken aan Zuid-Afrika en de zaken die hij daar had gedaan, voelde Armand Petitjean zich geïnspireerd om zijn eigen parfumhuis te creëren. In 1935 creëerde hij George Delahomme, Tropiques, Conquête, Tendres Nuits, Kypre en Bocages, die stuk voor stuk zijn geïnspireerd door reizen. Deze geuren belichamen inspiratie van en voor vrouwen over de hele wereld, en ook wel de vijf continenten.


Van deze geuren was Tropiques de favoriet van Armand Petitjean. Dit parfum was ontwikkeld als reisgezel voor vrouwen die dol zijn op alles wat exotisch is. De gewaagde geur Conquête was een reflectie van Petitjeans verlangen om de hele wereld te veroveren met zijn geuren. Bocages werd geïnspireerd door de vrouwen van Noord-Europa, van Scandinavië tot Duitsland, terwijl Kypre oosterse invloeden als inspiratiebron had. De laatste geur, Tendres Nuits, was als een hemellicht, een bloemige geur die de essentie van warme zomeravonden in het buitenland vertolkt.


En bij deze vijf parfums bleef het niet. Armand Petitjean breidde Lancôme verder uit tot een compleet beautymerk dat zijn plek veroverde in de internationale markt. 85 jaar nadat onze oprichter zijn eerste parfums creëerde, spelen reizen nog steeds een belangrijke rol in de creatie van Lancôme’s producten. We zetten onze droom voort en blijven producten ontwikkelen voor vrouwen over de hele wereld om hun schoonheid naar boven te halen en happiness te verspreiden. We zijn blij dat we deze reis samen met jou maken!


De eerste vijf parfums zetten Armand Petitjean en George Delahomme in de spotlight, en brachten ze naar Brussel en andere steden waar ze bekroond werden met ‘s werelds meest prestigieuze awards voor de beste parfums voor vrouwen. Naarmate de Amerikaanse beautymerken steeds meer bekendheid kregen, bleef Petitjeans blik altijd op de toekomst gericht en liet hij Lancôme verder uitgroeien om zich bij hen op het wereldtoneel te voegen.

SHOP DE SELECTIE

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring