Hoofdinhoud

ONTDEK HOE JE NOG LANGER KUNT GENIETEN VAN JOUW PARFUM

Ontdek hoe je jouw geur langer kunt laten ruiken, plus andere tips voor het dragen van parfum.

Het vervliegende karakter van parfum geeft het een poëtische aantrekkingskracht. Het parfumteam van Lancôme heeft een aantal tips voor je om ervoor te zorgen dat de geursensatie niet te snel vervliegt en lekker lang te ruiken is op je lichaam. En natuurlijk mogen de do’s‑and-don’ts voor het dragen van parfums ook niet ontbreken.

TIPS OM NOG LANGER VAN JE PARFUM TE GENIETEN: DE DO’S‑AND-DON’TS

Wel doen
  • Spray je parfum direct na het douchen op. De pas gewassen huid neemt parfum gemakkelijker op. Zorg er wel voor dat het parfum volledig opgedroogd is voordat je je aankleedt.
  • Versterk de geur met een bijbehorende hydraterende crème. Geur heeft de neiging zich te hechten aan verzachtende middelen. Door de huid goed gehydrateerd te houden blijven geuren ook langer hangen. Een ongeparfumeerde hydraterende crème werkt prima, maar om de geur optimaal tot zijn recht te laten komen raden we aan het parfum over de bijbehorende lotion aan te brengen. La vie est belle van Lancôme is niet alleen verkrijgbaar als een Eau De Parfum maar ook als een bodymilk en enn hydraterende mist.
  • Breng het parfum strategisch aan op je kleding. Sjaals zijn hiervoor zeer geschikt. Doe ze af terwijl de geur nog fris op je huid is en weer om zodra deze begint te vervagen. Zorg er wel voor dat je het parfum op een afstand aanbrengt, en niet direct op delicate, vlekgevoelige materialen sprayt zoals satijn or zijde.
Niet doen
  • Spray geen wolkje parfum in de lucht en loop erdoorheen. Dit mag dan wel glamorous voelen, maar op deze manier krijg je slechts een vleugje parfum op je dat in een paar uur alweer vervaagt.
  • Wrijf je polsen niet op elkaar. Voor parfum connaisseurs is dit gebaar, dat velen doen, echt zo verkeerd. Door parfum in de huid te wrijven gaan de delicate geurmoleculen juist kapot, waardoor de geur verandert en sneller vervaagt.

ZO BRENG JE PARFUM AAN: DE DO’S‑AND-DON’TS

Wel doen
  • Gebruik parfums in de juiste context, dus pas ze op de gelegenheid aan. Want niet elke gelegenheid vraagt om dezelfde intensiteit. Heb je een sollicitatiegesprek, ga je vliegen of bezoek je iemand in het ziekenhuis Ga dan voor een lichte geur (of doe zelfs helemaal niets op). Heb je een date? Zorg dan dat je al je pulsatiepunten bedekt.
  • Houd ook rekeningen met de seizoenen. Frisse, citrusachtige geuren zoals Ô de Lancôme en fruitige bloemengeuren zoals Miracle Blossom zijn perfect voor de lente en zomer, terwijl intensere, kruidige of muskusachtige geuren zoals La Nuit Trésor of Trésor Midnight Rose juist ideaal zijn voor de herfst en winter.
  • Spray je parfum op een afstand van tenminste 15 centimeter. Zo verstuift de geur gelijkmatiger en voorkom je dat het merendeel op een bepaalde plek van je huid terechtkomt.
Niet doen
  • Verwacht niet dat een geur hetzelfde bij jou ruikt als bij een ander. Jouw lichaamsgeur, huid, voeding, levensstijl en omgeving spelen allemaal een rol in hoe de geur zich ontwikkelt op jou.
  • Spray geen parfum op je oksels. Parfums hebben niet dezelfde werking als een deodorant. Die hebben antitranspirerende of geurbestrijdende eigenschappen, en de alcohol in parfum kan een onaangenaam branderig gevoel geven. Dus allesbehalve prettig.

Ben je op zoek naar een nieuw parfum? Shop de parfums van Lancôme hier.

SHOP DE SELECTIE

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring